L’habitatge cooperatiu, una oportunitat de canvi

El passat dimarts 2 de novembre es va celebrar la segona presentació pública de Domèstiques València, en el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València. Aquesta presentació va reunir en l’Espai Gustavino del CTAV a representants de l’administració, d’entitats del sector cooperatiu i persones interessades en aquest model, en un encontre on es van abordar les oportunitats que presenta l’habitatge cooperatiu per esdevenir un vector de canvi del model habitacional valencià, així com el paper que juga l’administració en el mateix.

Aquesta presentació, que es centrava en la comprensió de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús des de la seua potencialitat transformadora, va permetre apropar la iniciativa a l’àmbit institucional i ciutadania interessada, per presentar com el cooperativisme d’habitatge pot funcionar com una eina de canvi i treball enfront de la crisi de l’habitatge que sofreix la ciutat.

En aquesta trobada vam contextualitzar la tasca que hem desenvolupat fins a la data des de Domèstiques València, a l’hora que vam introduir l’etapa que estem a punt d’obrir. Aquesta nova etapa està pensada com una fase compartida amb la ciutadania interessada a reflexionar sobre el model cooperatiu, on volem generar un espai de trobada, col·laboració i creació conjunta.

A més, la sessió va servir per a començar a aprofundir col·lectivament en qüestions com el paper que juga l’administració en la consolidació d’aquest model i com es pot establir com una alternativa efectiva d’accés a l’habitatge a mitjà i llarg termini, solucionant les possibles barreres d’accessibilitat.

Totes aquestes qüestions i moltes més, les tractarem totes juntes en les Jornades per l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús de Domèstiques València, que se celebraran el pròxim divendres 12 i dissabte 13 de novembre, i que seran d’accés lliure i gratuït, baix inscripció prèvia.